Dakdekker spoed

Spoedlijn bellen

Als eigenaar of bewoner is uw dak het meest kwetsbare en tegelijkertijd belangrijkste deel van uw huis of pand. Wanneer uw dak stormschade heeft opgelopen of plotseling begint te lekken, kunnen de gevolgen groot zijn. Uw woning en persoonlijke bezittingen kunnen aanzienlijke schade oplopen, wat gepaard gaat met hoge kosten die u liever wilt vermijden! Soms moet schade direct worden verholpen en heeft u behoefte aan onze spoedservice. In dat geval staan wij binnen een uur bij u op het dak. We repareren de schade onmiddellijk en sporen de oorzaak van de daklekkage op. Als de schade niet direct kan worden hersteld, zorgen wij voor een tijdelijke noodoplossing om verdere schade te voorkomen. Voor noodsituaties zoals deze heeft Nextstep Dakwerken een spoedlijn geopend. Via deze lijn zijn wij direct op de hoogte van de urgentie van uw situatie en krijgt u directe prioriteit van ons spoedteam! Welkom bij onze spoedlijn, waarmee kunnen wij u van dienst zijn?

Herken schade

Wacht niet langer en schakel meteen een dakdekker in zodra u tekenen van schade opmerkt. Schade door daklekkage is vaak gemakkelijk te herkennen, en soms zijn de oorzaken ervan zeer duidelijk. Een druppelend plafond is bijvoorbeeld een duidelijk signaal dat er iets mis is. Ook afbladderende verf op kozijnen kan wijzen op een lekkage. Lekkende dakgoten of blijvende waterplassen op een plat dak zijn eveneens problemen die u niet wilt tegenkomen. Gekleurde kringen op plafonds of muren, een vochtige geur of schimmel en een klam aanvoelende leefomgeving zijn allemaal alarmbellen. Wanneer u scheuren ziet, loszittende of beschadigde dakbedekking opmerkt, is dat uiteraard een slecht teken. Zodra u één van deze signalen opmerkt, is het belangrijk om zo snel mogelijk actie te ondernemen en een oplossing te zoeken. In veel gevallen kan een kleine reparatie aan uw dak het probleem snel verhelpen. Als de schade groter blijkt te zijn, bieden wij een gratis dakinspectie om te zien wat er nog meer aan de hand is. Kortom, grote lekkages zijn meestal direct op te merken, terwijl kleine lekkages meer aandacht en tijd vereisen. Bel onze spoedservice door op de knop “Bel onze spoedservice” op deze pagina te klikken en zorg ervoor dat uw dakproblemen snel worden aangepakt!

Na extreem weer

Na extreem weer is het verstandig om uw dak grondig te inspecteren. Takken van grote bomen, trampolines, tuinmeubelen en andere objecten kunnen door de lucht vliegen en schade aan uw dak veroorzaken. Controleer of dakpannen scheef liggen, gebroken zijn of zelfs volledig van het dak zijn afgeblazen. Bij platte daken dient u te letten op scheuren en losgeraakte dakbedekking. Soms is de schade overduidelijk en kan er sprake zijn van aanzienlijke ravage, terwijl andere keren de schade minder opvalt. Het is daarom belangrijk om goed te kijken of om hulp te vragen bij een dakinspectie. Onze dakdekkers zijn ervaren in het betreden van daken en hebben een scherp oog voor het opsporen van lekkages, schade en slijtage. Daklekkages ontstaan vaak als gevolg van jarenlang blootgesteld te zijn aan wisselende weersomstandigheden. Dakpannen kunnen poreus worden, bedekt raken met mos en scheuren vertonen, daklood kan verslechteren en voegen bij de schoorsteen kunnen afbrokkelen. Deze verzwakkingen worden extra belast tijdens een storm en kunnen dus eerder schade oplopen dan stevigere, recentere daken. Het is daarom belangrijk om deze daken extra aandacht te geven. Nextstep Dakwerken staat voor u klaar om al uw dakwerkzaamheden en dakinspecties uit te voeren, zowel met als zonder spoed!

Meteen een dakdekker spreken?

Tips die kunnen helpen

Voorkom schade en lekkage! We hebben inderdaad enkele tips die kunnen helpen om schade te voorkomen of tot een minimum te beperken. Regelmatige dakinspecties en onderhoud zorgen ervoor dat uw dak te allen tijde in optimale conditie verkeert. Als u hoge bomen rond uw woning heeft, is het belangrijk om brede overhangende takken te snoeien, zodat ze niet losraken tijdens een storm. Verken uw directe buitenomgeving regelmatig op losse delen en zorg ervoor dat alles stevig vastzit. Berg uw tuinmeubelen en andere buitenobjecten bij voorkeur op een veilige plaats op wanneer er storm wordt voorspeld. Bind indien nodig verschillende elementen aan elkaar vast, samen zijn ze zwaarder! Vergeet ook niet uw ramen, deuren, luiken, zonweringen, enzovoort te sluiten. Met deze maatregelen zijn we ervan overtuigd dat u minder of geen schade zult ondervinden. Desondanks kan het natuurlijk altijd voorkomen dat u directe hulp nodig heeft. Maak in dat geval gerust gebruik van onze spoedservice! Nextstep Dakwerken biedt dag en nacht assistentie, het hele jaar door. We staan altijd paraat om u te helpen in noodsituaties!

Snel inzicht in de staat van uw dak

Heeft u een vermoeden dat er schade is aan uw dak? Dan is het verstandig om een dakdekker in te schakelen en een controle te laten uitvoeren. Een dakinspectie biedt u duidelijkheid en snel inzicht in de staat van uw dak. Wij bieden zowel reactief als proactief dakbeheer aan en kunnen de schade direct verhelpen. Als u bijvoorbeeld een lekdetectie nodig heeft, is het vaak mogelijk om dit vergoed te krijgen door uw verzekering. Het tijdig detecteren van lekkages voorkomt verdere schade. Omdat een gebrek aan onderhoud de belangrijkste oorzaak is van lekkages, kunt u bij ons ook terecht voor dakonderhoud. Wacht niet langer en vertrouw op Nextstep Dakwerken, de beste allround dakexpert bij u in de buurt. Hoe langer u uw dak verwaarloost, des te groter de schade kan worden. De dakconstructie verzwakt en schimmel kan uw gezondheid aantasten. Op de lange termijn kan dit zelfs leiden tot instortingsgevaar met alle nare gevolgen van dien. Maak vandaag nog een afspraak voor onderhoud, dakinspectie of lekdetectie. Heeft u spoed en is er sprake van ernstige lekkage? Maak dan gebruik van onze spoedservice, 7 dagen per week, het hele jaar door. Nextstep Dakwerken is uw specialist voor spoedeisende situaties en we staan altijd klaar om u met behulpzaamheid en een hartelijke glimlach van dienst te zijn!

Offerte Aanvragen

Ontvang snel een vrijblijvende offerte.