Snel hulp bij daklekkage

Daklekkage

Daklekkage is een veel voorkomend probleem in Nederland waarvan de gevolgen heel erg vervelend kunnen zijn. Als gevolg van daklekkage zult u namelijk niet alleen ernstige schade aan uw dak hebben, maar ook schade krijgen (aan de spullen) in uw huis. Er kan vocht op de muren komen en het dak kan gaan rotten. Om zo veel mogelijk schade te voorkomen, heeft u de hulp nodig van Nextstep Dakwerken om zo snel mogelijk de schade te repareren.

Offerte Aanvragen

Ontvang snel een vrijblijvende offerte.

Oorzaken daklekkage

Daklekkage ontstaat door een beschadiging in het dak, zoals een gebroken dakpan of beschadigde dakgoot. Deze schade wordt veroorzaakt door bijvoorbeeld een storm, maar ook door slijtage vanwege ouderdom of omdat het dak niet goed onderhouden wordt. Het voorkomen van daklekkage is erg belangrijk, want als er water in je huis komt, kan het veel schade aanrichten. Je kunt daklekkage voorkomen door je dak regelmatig te laten inspecteren en beschadigingen aan uw dak zo snel mogelijk te laten repareren door Nextstep Dakwerken.

Meteen een dakdekker spreken?

Het gevolg van daklekkage

De gevolgen van daklekkage kunnen erg vervelend zijn. Als er water in je huis komt, kan dat de muren en het plafond beschadigen. Ook kan het voor vochtproblemen zorgen, waardoor u een verhoogd risico loopt op schimmelgroei in uw huis. Dit kan op lange termijn schadelijk zijn voor de gezondheid van u en uw kinderen. Langdurige blootstelling aan schimmelinfecties kunnen namelijk diverse allergieën en zelfs astma veroorzaken. Daarnaast kan het water dat uw huis binnen sijpelt ook ook elektriciteitsproblemen veroorzaken. Daarom is het belangrijk om daklekkage tijdig te herkennen en te laten repareren.

Onze ervaren dakdekkers repareren gemakkelijk uw lekkage

Nextstep Dakwerken heeft ervaring met allerlei soorten schade, dus ook met daklekkages. Onze dakdekkers kunnen gemakkelijk de bron van de lekkage opsporen en een passende oplossing toepassen. De oplossing is niet hetzelfde met elk dak, maar is afhankelijk van bijvoorbeeld de dakbedekking en of uw dak schuin of plat is. We hebben ook een oog voor detail. Een kapotte dakpan kan iedereen herkennen, maar er kunnen al problemen ontstaan bij kleine scheurtjes die anderen over het hoofd zien. Gelukkig zien de ervaren dakdekkers van Nextstep Dakwerken deze wel!
Twijfelt u of er echt sprake is van daklekkage? Neem dan alsnog contact op met ons, zodat we het kunnen inspecteren. Het is beter om zekerheid te krijgen, dan het risico te lopen op ernstige waterschade in de toekomst.

Kenmerken van daklekkage

Soms is het duidelijk dat er daklekkage is, bijvoorbeeld wanneer het water met grote hoeveelheden naar binnen stroomt. Echter kan het ook stilletjes ontstaan, met net zulke grote gevolgen. Denk bijvoorbeeld aan gele kringen of vlekken op uw plafond of loshangend behang aan de muren. Deze plekken ontstaan met vocht in uw plafond, net zoals het behang loslaat als uw muren vocht bevatten. Een ander kenmerk is schimmel. Vaak is het dan al een groot probleem, omdat de schimmel zich over langere tijd heeft kunnen vormen. Als u geen schimmel ziet, kunt u het toch herkennen aan een muffe geur die in uw huis hangt. Neem bij een vermoeden van daklekkage altijd contact op met Nextstep Dakwerken!

Bent u verzekerd?

De kosten van een reparatie aan uw dak is vaak niet verzekerd en moet u zelf betalen. Als u schade heeft in uw huis ten gevolge van daklekkage, wordt dit wel vaak verzekerd, mits u een brand- of inboedelverzekering heeft. Dat komt omdat deze verzekering de kosten dekt van materiële schade veroorzaakt door het vocht wat ongewenst uw huis binnenkomt. Wij raden aan om voor de zekerheid altijd contact op te nemen met uw verzekeraar voor meer informatie. Zij kunnen u meer vertellen over welke schade en kosten wel of niet gedekt worden door uw verzekering.
Neem daarom ook direct foto’s van het lek en de beschadigen als dit voorkomt, zodat u vaak bewijsmateriaal moet leveren aan uw verzekering.

reparatiebedrijf voor daklekkages

Spoedservice van Nextstep Dakwerken

Met een daklekkage is het van hoog belang dat er snel actie moet worden ondernomen. Gelukkig heeft Nextstep Dakwerken een spoedservice die altijd voor u klaar staat. Of het nou ’s morgen vroeg of ’s avonds laat is; onze spoedservice is zeven dagen in de week 24 uur bereikbaar!
Wij hebben ook dakdekkers door heel Nederland, zodat wij vaak binnen twee uur al ter plaatste kunnen zijn. Als wij aankomen, zullen we direct de oorzaak van de daklekkage proberen te vinden om daarna de oplossing uit te voeren. Als het niet mogelijk is om direct het probleem permanent op te lossen, zullen we een noodoplossing toepassen om zo veel mogelijk verdere schade te beperken. Dit kan het geval zijn als blijkt dat een gedeelte van uw dak vervangen dient te worden.

Een schoon dak zonder lekkage

Nextstep Dakwerken vindt als enige dakdekker in Nederland dat een schoon dak net zo belangrijk is als een gerepareerd dak. Vuil kan immers ook schade veroorzaken op lange termijn. Andere dakdekkers denken niet zo en laten uw dak soms rommelig achter na een reparatie. Wij zetten graag die extra stap en zorgen ervoor dat uw dak er straks netjes bij ligt wanneer wij klaar zijn met de reparatie!

Vraag vrijblijvend een offerte aan bij Nextstep Dakwerken

Denkt u last te hebben van daklekkage? Of weet u het zeker? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan bij Nextstep Dakwerken. Wij helpen u graag met het in beeld brengen van de eventuele kosten van uw schade. Zo verhelpen we zo snel mogelijk het probleem en voorkomen we schade en hogere reparatiekosten in de toekomst.

Offerte Aanvragen

Ontvang snel een vrijblijvende offerte.