Loodwerk

Loodwerk gaat lang mee

Heeft u een idee of project waarbij het dak een belangrijke rol speelt? Voor alle werkzaamheden aan uw dak is vakmanschap vereist. Dit komt niet alleen doordat specialistische training vereist is, maar ook vanwege het werken op grote hoogte. Bij Nextstep Dakwerken nemen we alle noodzakelijke maatregelen om de veiligheid van iedereen te waarborgen en we beschikken over alle benodigde middelen om uw dakproject uit te voeren. Uiteraard zijn we bekend met alle gangbare materialen die hierbij gebruikt worden, waaronder loodwerk. We kunnen zowel onderhoud uitvoeren als reparaties of vervangingen verrichten. Hoewel lood over het algemeen lang meegaat, komt er een moment waarop de loodslabben dunner worden en gaan breken of scheuren. Het kan ook voorkomen dat de loodslabben slecht zijn aangebracht, waardoor ze regenwater doorlaten en lekkage veroorzaken. Het is tijd voor vervanging en een professionele aanpak! Dankzij de jarenlange expertise van onze dakdekkers kunnen we met vertrouwen aankondigen dat u tevreden zult zijn wanneer onze vakmensen hun taak hebben voltooid! Uw dak heeft voor ons geen geheimen.

Wat is loodwerk?

Bij werkzaamheden als dakdekker worden verschillende materialen gebruikt, waaronder lood. Loodwerk speelt een essentiële rol bij het waterdicht maken van uw dak en voorkomt lekkages. Vaak wordt er gesproken over ‘loodslabben’, dit zijn stroken lood die zeer goed bestand zijn tegen corrosie. Deze worden met name toegepast rondom schoorstenen, dakkapellen, kozijnen, dakramen, dakgoten en de nokvorst. Op deze plekken bevinden zich vaak kleine spleten waar twee verschillende materialen elkaar ontmoeten, en het loodwerk zorgt ervoor dat deze nauwkeurig worden afgedicht. Omdat er minder warmte uit uw woning ontsnapt heeft loodwerk een licht isolerende werking en helpt het om geluid van buitenaf te verminderen. Veel mensen waarderen loodwerk vanwege de traditionele uitstraling die het met zich meebrengt en beschouwen het als een mooie afwerking. Het is dan ook veel te vinden op daken, vooral op monumenten en historische gebouwen. Op deze monumenten kan oud lood voorkomen, soms zelfs gegoten lood, met unieke details en kenmerkende bevestigingsmethoden. Dit lood speelt een essentiële rol bij het behoud van de cultuurhistorische waarde van het monument. Veel van dit lood kan, na plaatselijk herstel en eventuele kleine aanpassingen, nog tientallen jaren meegaan, waardoor volledige vervanging lang niet altijd noodzakelijk is.

Vele voordelen

Loodwerk biedt niet alleen waterdichtheid, isolatie met warmtebehoud en vermindering van geluidsoverlast, maar het is ook geliefd vanwege de duurzaamheid. Het biedt uitstekende bescherming tegen water, UV-straling, zout en vorst. Met een levensduur tot wel 40 jaar hoeft u het waarschijnlijk niet snel te vervangen. Bovendien is lood volledig recyclebaar en gemakkelijk te plaatsen vanwege de hoge buigzaamheid. Door de eigenschap dat het uitzet en krimpt bij veranderende temperaturen, is lood ideaal voor gebruik in Nederland met zijn onvoorspelbare weersomstandigheden! Daarnaast is lood een zwaar materiaal, waardoor het doorgaans goed op zijn plaats blijft liggen bij extreme weersomstandigheden. Hoewel loodwerk weinig nadelen heeft, moet worden opgemerkt dat het niet gunstig is voor het milieu en dat het ook geen goedkope optie is. Ondanks de kosten kiezen de meeste mensen toch voor loodwerk wanneer ze hun dak laten renoveren of repareren.

Meteen een dakdekker spreken?

Plaatsing en controle

Bij het plaatsen van nieuw loodwerk worden eerst de oude voegen zorgvuldig uitgeslepen, waarna ze nauwkeurig worden dicht gevoegd. Het is van groot belang dat het loodwerk op een zeer precieze manier wordt geplaatst door een professionele dakdekker om ervoor te zorgen dat regenwater buiten blijft. Bij Nextstep Dakwerken helpen we u graag bij het beschermen van uw dak tegen lekkages, en onze werkzaamheden met loodwerk worden met grote zorgvuldigheid uitgevoerd. Het is van groot belang om het loodwerk dat is verwerkt in uw dak of schoorsteen regelmatig te controleren en te laten inspecteren. Door dit tijdig te doen, kunt u extra schade en onverwachte kosten voorkomen. Hoe langer beschadigd loodwerk op uw dak blijft zitten, des te groter worden de problemen. Dit kan leiden tot lekkages en extra reparatiekosten. U kunt vertrouwen op de expertise van ons team en zelf de uitstekende resultaten ervaren. Maak een afspraak voor een gratis inspectie of vraag een gepersonaliseerde offerte aan en laat ons u van dienst zijn.

Een aantrekkelijke keuze

Het beschermen van uw woning tegen alle weersomstandigheden begint bij uw dak, en dit is tevens de belangrijkste taak van een dakexpert. Aarzel niet om loodwerk op te nemen in uw dakwerkzaamheden. Het is niet alleen esthetisch aantrekkelijk, maar zorgt ook voor een waterdicht dak wanneer het op de juiste manier wordt aangebracht. De kleur van loodwerk, in het bijzonder, vormt een prachtige combinatie met het rode kleurenpalet van vele dakpannen. Bent u geïnteresseerd in een bezoek van ons enthousiaste team? Vandaag is het moment aangebroken, brengen we alleen maar goed nieuws en delen graag vrijblijvend professioneel advies met u. Nextstep Dakwerken is actief in uw omgeving en reageert snel om u perfect van dienst te zijn. 

Offerte Aanvragen

Ontvang snel een vrijblijvende offerte.